Friday, 1 March 2013

Sinopsis IM MRS KERTU

Sinopsis 

Ainul Mardhiah-Keindahan zaman remajanya telah diragut, kehidupannya telah musnah gara-gara malam durjana. dia hilang segala-galanya termasuk nilai sebuah kesucian. Takdir, telah mengikat jodohnya dengan Adam Yusuf. Egonya tidak dapat menerima cinta seorang lelaki tua meskipun lubuk hatinya ada terdetik sayang.

Adam Yusuf-Cintanya kepada Ainul berputik pada saat pertemuan pertama. Wajah Ainul yang mirip arwah isterinya telah kembali menggocangkan jiwa lelakinya.

Jodoh yang ditetapkan oleh ALLAH sebelum langit dan lautan diciptankanNYA telah terikat. Takdir telah menemukan mereka meskipun usia menjadi bandingan.

"Ain tak nak kahwin. Ain nak capai cita-cita dulu. kalau kahwin pun bukan dengan lelaki itu"
"Tua macam saya"

"belum cuba belum tahu Ainul. Saya ni macam kelapa tua. Makin berlemak dan manis".
"Hmm....Lelaki tua memang miang macam ni ke?"

Menyedari getar jiwanya tidak berbalas. Adam Yusuf pergi membawa diri. Terpisah mereka antar abenua. Namun pernikahan rahsia ini masih disimpan utuh. Lamaran Hafiz menerbitkan keazaman dalam jiwa Ainul untuk menoktahkan akad yang telah terjalin selama empat tahun.

Namun, pertemuan semual di antara Adam Yusuf dan Ainul Mardhiah seakan-akan memudarkan rasa benci itu. Pertunangan Adam Yusuf dan Mariza membuahkan cemburunya. Adakah itu tanda sayang?

"Ainul menyesal kahwin dengan sikertu ini?"
"Abang bukan kertu tapi perfecto"

Kalau sesiapa berminat nak novel ini boleh order dengan akak..Dapat tt dan stiker buatan sendiri yang tak berapa nak cun..dan dibalut plastik.
RM21 termasuk pos daftar.
RM25 termasuk pos laju...

Ada lagi 15 buah tidak bertuan...kalau berminat boleh fcb atas nama danisyarahmat...cepat-cepat coz ini last order...sebelum novel ni masuk kedai buku...

3 comments:

  1. SAYA TUNGGU KAT KEDAI BUKU AJELAH .

    ReplyDelete
  2. ala..saya mana reti beli post2 ni.waa !! nak baca :( takpe la saya beli dekat kedai buku okay ? ;)

    ReplyDelete
  3. dh bli n bc...best...semoga terus berkarya

    ReplyDelete